Cez hraničné kontroly s Nemeckom neprešla až pätina ľudí, dočasné opatrenia možno predĺžia

Správy Svet

18.2.2021 (Webnoviny.sk) – Od zavedenia kontrol na hraniciach Nemecka s Českom a rakúskou spolkovou krajinou Tirolsko poslala nemecká polícia domov zhruba pätinu prichádzajúcich ľudí. Počas návštevy nemecko-českého pohraničia to vo štvrtok povedal nemecký minister vnútra Horst Seehofer. Podľa jeho slov dosiaľ na hraniciach vykonali 50-tisíc kontrol a 10-tisíc z nich sa skončilo tým, že ľudí poslali domov.

Seehofer naznačil, že Nemecko pravdepodobne predĺži obmedzenia na hraniciach, ale ešte je príliš skoro na to, aby to bolo isté. Podľa pôvodného plánu by mali reštrikcie trvať 10 dní.

Viac o téme: Koronavírus

Prísnejší režim na nemeckých hraniciach platí od nedele a jeho cieľom je obmedziť šírenie infekčnejších variantov koronavírusu. Nové pravidlá obmedzujú vstup z Česka a Tirolska na nemeckých občanov a ľudí s trvalým pobytom v Nemecku, vodičov nákladných vozidiel, zamestnancov v doprave a zdravotníctve a pendlerov pracujúcich v „systémovo relevantných sektoroch“. Všetci pri vstupe do Nemecka musia ukázať negatívny test na prítomnosť koronavírusu.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, štátne hranice
Zdroj: Webnoviny.sk – Cez hraničné kontroly s Nemeckom neprešla až pätina ľudí, dočasné opatrenia možno predĺžia © SITA Všetky práva vyhradené.