Cestujete do Vietnamu? Ministerstvo upozorňuje na nové opatrenia v súvislosti s koronavírusom

Správy Svet

10.7.2021 (Webnoviny.sk) – Vo vietnamskom Hočiminovom meste platí od piatka 9. júla zákaz zhromažďovania viac ako dvoch ľudí a je odporúčané vychádzať len v nevyhnutných prípadoch.

Ide o preventívne hygienické opatrenia vietnamských orgánov z dôvodu zvyšujúceho sa počtu ľudí nakazených vírusom SARS-CoV-2. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) o tom informuje na svojej webovej stránke.

Viac o téme: Koronavírus

„Po vstupe do Hočiminovho mesta je nariadená povinná sedemdňová domáca izolácia. Občanov Slovenskej republiky, ktorí sa nachádzajú vo Vietname, upozorňujeme na povinné nosenie rúšok a dodržiavanie dvojmetrových odstupov na verejných miestach,“ uvádza rezort diplomacie.

Veľvyslanectvo SR v Hanoji vyzýva občanov SR, aby pred cestou využili službu registrácie na webovom sídle MZVEZ SR alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, mobilná aplikácia Svetobežka, rast nakazených
Zdroj: Webnoviny.sk – Cestujete do Vietnamu? Ministerstvo upozorňuje na nové opatrenia v súvislosti s koronavírusom © SITA Všetky práva vyhradené.