Cestári v Žilinskom kraji začali novú sezónu, husto snežilo na viacerých horských priechodoch

Slovensko Správy

11.11.2019 (Webnoviny.sk) – Cestári Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) majú za sebou prvú ostrú skúšku pripravenosti v novej sezóne. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa kraja Martina Remencová, počas dvoch dní 10. a 11. novembra najazdili bezmála 800 výkonových kilometrov a spotrebovali takmer 80 ton posypového materiálu.

Kým vlani zasahovali krajskí cestári v Žilinskom kraji už na konci septembra, tentoraz nechala zima na seba čakať o niečo dlhšie. Prvý raz zasahovali pracovníci Správy ciest ŽSK 1. novembra na Čertovici v Nízkych Tatrách, podstatne viac vozidiel bolo v teréne počas uplynulého víkendu.

V nedeľu v popoludňajších a večerných hodinách spôsobilo husté sneženie na vyššie položených cestách Oravy pravé problémy. Na horských priechodoch pripadlo miestami aj viac ako desať centimetrov snehu. Snežilo v každom z piatich regiónov Žilinského kraja, najviac však na horských prechodoch Makov a Oravská Lesná, či Kolárovice a Rovná Hora,“ informovala hovorkyňa ŽSK.

Hoci sú momentálne všetky krajské cesty zjazdné, podľa Remencovej zostávajú pracovníci a technika v strediskách Správy ciest ŽSK naďalej v pohotovosti, aby v prípade potreby zasiahli a zabezpečili bezpečný prejazd ciest vo svojej správe.

Viac k témam: horský priechod, sneženie
Zdroj: Webnoviny.sk – Cestári v Žilinskom kraji začali novú sezónu, husto snežilo na viacerých horských priechodoch © SITA Všetky práva vyhradené.