Česko zaradilo Slovensko medzi oranžové krajiny, ale iba v jednom prípade nemusíte vyplniť formulár a mať test

Slovensko Správy

7.6.2021 (Webnoviny.sk) – Od pondelka 7. júna je Slovensko pre Českú republiku z hľadiska ohrozenia koronavírusom zaradené medzi oranžové krajiny.

Viac o téme: Koronavírus

Slovenskí občania tak môžu do Česka vstúpiť s negatívnym antigénovým testom nie starším ako 24 hodín alebo RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Pred vstupom do Českej republiky naďalej ostáva v platnosti povinnosť vyplniť príjazdový formulár, a ten vzdialeným prístupom poslať príslušnej krajskej hygienickej stanici. Doklad o jeho vyplnení je nutné poskytnúť pri prípadnej kontrole na hraniciach.

Naďalej zostáva v platnosti pravidlo, že ak doba pobytu v Českej republike nepresiahne 24 hodín, je možné do krajiny vycestovať bez povinnosti vyplnenia registračného formulára či testovania sa.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Česko zaradilo Slovensko medzi oranžové krajiny, ale iba v jednom prípade nemusíte vyplniť formulár a mať test © SITA Všetky práva vyhradené.