Česká polícia rozlúskla vraždu Slováka nájdeného v zabetónovanom sude, obvinili dvoch mladých ľudí

Správy Svet

4.2.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia v Juhočeskom kraji v piatok informovala, že objasnila vraždu muža zo Slovenska z roku 2012. Jeho telo našla vlani v sude, ktorý bol zakopaný a zaliaty betónom v dome v okolí Jindřichovho Hradca. Z vraždy a účasti na vražde obvinili muža a ženu. V prípade odsúdenia im hrozí až 18 rokov za mrežami. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Juhočeskí kriminalisti začali vyšetrovanie pre podozrivú informáciu od človeka z drogovej scény z Jindřichovho Hradca, ktorý hovoril o tele v zakopanom sude. Vyšetrovanie vlani v októbri viedlo k domu v tamojšom okrese, kde podľa policajného hovorcu Jiřího Matznera našli „pod relatívne novou betónovou podlahou modrý plastový sud s telom zabaleným do látky“. To patrilo 26-ročnému mužovi, ktorý mal smrteľné bodné zranenie hrudníka. Obeť policajti neskôr identifikovali ako Slováka, ktorý sa narodil v roku 1986.

Vyšetrovanie následne políciu priviedlo k obvineným. Policajti zistili, že v auguste 2012 obvinená 29-ročná žena z Jindřichovho Hradca uspala doma svojho priateľa a následne dala znamenie komplicovi – 34-ročnému Slovákovi. Ten potom druhého muža zabil a podľa kriminalistov ho následne v plastovom sude zakopal meter pod podlahou a zalial betónom.

Viac k témam: Česká polícia, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Česká polícia rozlúskla vraždu Slováka nájdeného v zabetónovanom sude, obvinili dvoch mladých ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.