Čaputovej a Pellegrinimu dôveruje najviac Slovákov, Fico a Kotleba sú na opačnej strane prieskumu

Slovensko Správy

15.11.2020 (Webnoviny.sk) – Najdôveryhodnejšou političkou na Slovensku je prezidentka Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 68 percent Slovákov. Za slovenskou hlavou štátu nasledujú expremiér a líder strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini s dôverou 38 percent a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) so ziskom 36 percent.

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS) uskutočnila spoločnosť Median SK v dňoch 6. až 11. novembra na vzorke 1 018 respondentov starších ako 18 rokov.

Na ďalších pozíciách sa umiestnili predseda vlády Igor Matovič (33 percent), ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (28 percent), predseda Národnej rady SR Boris Kollár (27 percent), líder Smeru – sociálnej demokracie Robert Fico (18 percent) a šéf Kotlebovcov – Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba (13 percent).

Viac k témam: prieskum dôveryhodnosti politikov
Zdroj: Webnoviny.sk – Čaputovej a Pellegrinimu dôveruje najviac Slovákov, Fico a Kotleba sú na opačnej strane prieskumu © SITA Všetky práva vyhradené.