Bývalý príslušník NAKA mal brať úplatky, policajná inšpekcia ho obvinila

Slovensko Správy

26.10.2020 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) obvinil zo zločinu prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa 42-ročného bývalého príslušníka NAKA. Vyšetrovanie, ktorým sa viac ako dva roky intenzívne zaoberal špecializovaný tím Hranica, sa tak výrazne posunulo.

Obvinený, ktorý už v zložkách Policajného zboru nepôsobí, sa mal trestnej činnosti dopustiť ako príslušník Národnej kriminálnej agentúry v rokoch 2016 a 2017. Protiprávna činnosť mu mala, podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania, priniesť zisk 16-tisíc eur.

Vďaka dlhoročnej práci vyšetrovacieho tímu, mu vyšetrovateľ preukázal spáchanie dvoch trestných činov. Dôkazná situácia nestačila len na vznesenie obvinenia, ale aj na zadržanie obvineného.

Vyšetrovanie naďalej pokračuje, preto v súčasnosti nie je možné poskytnúť k veci žiadne konkrétnejšie informácie. Aj keď v tomto prípade išlo o trestné stíhanie bývalého príslušníka Policajného zboru, ÚIS vo veci naďalej konal.

V jeho kompetencii je totiž nielen vyšetrovanie prípadov súčasných, ale aj bývalých príslušníkov vybraných ozbrojených zložiek, ak sa trestnej činnosti dopustili počas svojho pôsobenia v nich, alebo pred nástupom do služobného pomeru.

Viac k témam: úplatok
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý príslušník NAKA mal brať úplatky, policajná inšpekcia ho obvinila © SITA Všetky práva vyhradené.