Bývalý poľský prezident a hlasný kritik súčasnej vlády Lech Wales sa nakazil koronavírusom

Správy Svet

22.1.2022 (Webnoviny.sk) – Bývalý poľský prezident a líder prodemokratického hnutia Solidarita Lech Walesa oznámil, že má ochorenie COVID-19. Na Facebooku 78-ročný nositeľ Nobelovej ceny mieru v piatok napísal, že zistenie, že je infikovaný ho prekvapilo, keďže dostal tri dávky vakcíny.

„Nemôžem tomu uveriť: Dostal som tri dávky vakcíny, … (ale) som infikovaný. Mám bolesť hlavy. Mám pocit, ako by mi trhali telo,“ napísal Walesa. „Po tejto bolestivej lekcii nikdy neodložím svoje rúško,“ konštatoval.

Walesa má od roku 2008 kardiostimulátor a vlani podstúpil operáciu srdca. V 80. rokoch minulého storočia Walesa viedol celoštátne hnutie Solidarita, ktoré vo voľbách v roku 1989 nakoniec zvrhlo komunistickú vládu v Poľsku.

V roku 1983 dostal Nobelovú cenu mieru. Walesa bol v rokoch 1990 – 95 prvým poľským prezidentom zvoleným v priamych voľbách. Je ostrým kritikom terajšej pravicovej poľskej vlády.

Viac k témam: COVID-19, Nobelova cena za mier
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý poľský prezident a hlasný kritik súčasnej vlády Lech Wales sa nakazil koronavírusom © SITA Všetky práva vyhradené.