Bývalý policajný šéf Gašpar a ďalší z kauzy Očistec idú z väzby na slobodu

Slovensko Správy

4.11.2021 (Webnoviny.sk) – Bývalí policajní funkcionári Tibor Gašpar, Róbert Krajmer, Peter Hraško a Marián Zetocha pôjdu na slobodu.

Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR (NS SR) Alexandra Važanová, senát 5T NS SR na štvrtkovom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodnú sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 26. októbra, ktorým bolo okrem iného rozhodnuté aj o zamietnutí návrhu prokurátora na predĺženie lehoty väzby stíhaných pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných skutkov.

„Senát dospel k záveru, že napadnuté rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu je vydané v súlade so zákonom a nezistil u obvinených zákonné dôvody na predĺženie lehoty väzby, ktorá im končí 5. novembra,“ vysvetlila Važanová.

Akcia Očistec

Polícia v rámci akcie Očistec ešte v novembri 2020 zadržala viacerých bývalých vysokých policajných funkcionárov. Obvinení sú napríklad zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z korupčných trestných činov a z trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa.

Viac k témam: Väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý policajný šéf Gašpar a ďalší z kauzy Očistec idú z väzby na slobodu © SITA Všetky práva vyhradené.