Bývalého šéfa PPA a finančníka obvinili, stíhať ich chcú väzobne

Slovensko Správy

23.4.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 23. apríla, 12:37

Policajti v rámci akcie „Dobytkár“ vzniesli obvinenia voči bývalému šéfovi Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Jurajovi K. a finančníkovi Martinovi K. Policajný zbor SR o tom informoval na sociálnej sieti.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie „Dobytkár“ vzniesol obvinenie osobám J. K. za zločin prijímania úplatku a M. K. za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súvislosti s udeľovaním dotácií Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Celková výška prijatých úplatkov zo strany obvinených J. K. a M. K. predstavuje sumu vo výške 924 000 eur,“ uviedla polícia. Dodala, že vyšetrovateľ vo veci spracuje podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.

Martin K. podľa medializovaných informácií pôsobil vo finančnej skupine Slavia Capital. Skupina vo svojom vyhlásení reagovala, že jej bývalý štatutárny zástupca v jej orgánoch nepôsobí niekoľko rokov.

„V súvislosti s aktuálnym vyšetrovaním prípadu „Dobytkár“ Slavia Capital konštatuje, že nikdy nemala žiaden vzťah s Poľnohospodárskou platobnou agentúrou a ani nežiadala o žiadne eurofondy alebo dotácie,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA zaslala marketingová manažérka skupiny Patrícia Packová. Dodala, že Slavia Capital je pripravená poskytnúť štátnym orgánom akúkoľvek súčinnosť.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie „Dobytkár“ opakovane počas marca a apríla vykonávala zaisťovacie úkony na celom území Slovenska. Dôvodom sú podozrenia z korupčnej trestnej činnosti a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia PPA.

V rámci akcií policajti zaistili hotovosť minimálne 100-tisíc eur a veci rôznej povahy v hodnote najmenej 800-tisíc eur, najmä umelecké diela súvisiace s vyšetrovanou trestnou činnosťou. Celkovo päť obvinených osôb vzali zatiaľ súdy do väzby.

Viac k témam: akcia „Dobytkár“
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalého šéfa PPA a finančníka obvinili, stíhať ich chcú väzobne © SITA Všetky práva vyhradené.