Bývalého člena skupiny piťovcov Tomáša R. dopravili zo Španielska na Slovensko

Slovensko Správy

3.12.2021 (Webnoviny.sk) – Bývalého údajného príslušníka skupiny piťovci Tomáša R., ktorý je obvinený z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku, dopravili zo Španielska na Slovensko.

Policajný zbor SR o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že po obvinenom pátrali od marca 2021 na základe vydaného medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu.

„Tomáš R. bol zadržaný v Španielsku v auguste 2021 miestnou políciou na základe informácií od Oddelenia pátrania a cieľového pátrania Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru, verejnosťou prezývaných ako ‚Lovci lebiek‘,“ uviedla polícia s tým, že jeho extradíciu zo Španielska zo Španielska zabezpečila Národná kriminálna agentúra a Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce (Sirene).

O prípadnej väzbe obvineného by mal Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodovať v sobotu 4. decembra.

Národná kriminálna agentúra obvinila Tomáša R. spolu s bývalým exriaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítom M. a veľkopodnikateľom Zoroslavom K. pre kauzu výroby ilegálnych cigariet.

Viac k témam: Korupcia, Krimi, Nelegálne cigarety, Úplatky
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalého člena skupiny piťovcov Tomáša R. dopravili zo Španielska na Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.