Britský policajt Couzens sa priznal k vražde Sarah Everardovej, uniesol ju v požičanom aute

Správy Svet

9.7.2021 (Webnoviny.sk) – Britský policajt priznal vinu za vraždu ženy v Londýne, ktorú uniesol a jej telo našli neskôr v lese. Štyridsaťosemročný Wayne Couzens sa v piatok priznal na pojednávaní na londýnskom trestnom súde Old Bailey, na ktorom sa zúčastnil prostredníctvom videospojenia.

V súčasnosti je totiž vo väzbe v Belmarsh, väzení s vysokým stupňom stráženia. Už v júni sa Couzens priznal k únosu a znásilneniu Sarah Everardovej.

Súd vynesie rozsudok nad Couzensom počas dvojdňového pojednávania, ktoré sa začne 29. septembra.

Sarah zmizla v marci

Tridsaťtriročná Sarah Everardová zmizla, keď išla 3. marca domov z návštevy v južnom Londýne. Polícia začala rozsiahle vyšetrovanie a jej telo našli o týždeň neskôr v lese v grófstve Kent, viac ako 80 kilometrov juhovýchodne od Londýna.

Prokurátor Tom Little povedal, že Couzens uniesol Everardovú, ktorú vôbec nepoznal, v požičanom aute. Jej telo našli v lese blízko pozemku, ktorý muž vlastní. Prokurátori upozornili, že napriek tomu, že Couzens priznal vinu, neodhalil, kde ženu znásilnil a zabil.

„Stále nevieme, čo ho viedlo k spáchaniu tohto strašného zločinu voči cudziemu človeku,“ skonštatovala Carolyn Oakley z Korunnej prokuratúry.

Couzens bol policajt od roku 2018

Zmiznutie a smrť Everardovej vyvolali pobúrenie a vlnu priznaní žien, ktoré prehovorili o svojich skúsenostiach s vyhrážaním sa, útokmi a každodenným strachom z násilia, keď chodia samé.

Metropolitná polícia v súvislosti s prípadom vyjadrila šok a zdesenie. Couzens bol jej členom od roku 2018 a naposledy slúžil v jednotke parlamentnej a diplomatickej ochrany, ktorá stráži veľvyslanectvá a parlament v Londýne.

V súčasnosti polícia čelí vyšetrovaniu zo strany policajného kontrolného orgánu pri jej postupe pri obvinení Couzensa z exhibicionizmu len niekoľko dní pred únosom Everardovej.

Viac k témam: trestný čin, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Britský policajt Couzens sa priznal k vražde Sarah Everardovej, uniesol ju v požičanom aute © SITA Všetky práva vyhradené.