Britská vláda chce poskytnúť občanom príležitosť, aby strávili letnú dovolenku v zahraničí

Správy Svet

28.6.2020 (Webnoviny.sk) – Veľká Británia sa chystá od 6. júla zmierniť obmedzenia pri cestovaní do zahraničia aj v prípadoch, ktoré nie sú nevyhnutné. Očakáva sa, že britskí dovolenkári budú môcť cestovať do niektorých európskych krajín bez toho, aby po návrate museli byť v 14-dňovej karanténe.

Viac o téme: Koronavírus

Predpokladá sa, že ku krajinám, do ktorých britská vláda dovolí turistom vycestovať, budú patriť Španielsko, Francúzsko, Grécko, Taliansko, Holandsko, Fínsko, Belgicko, Turecko, Nemecko a Nórsko, ale nebudú k ním patriť Portugalsko alebo Švédsko. Informuje o tom portál bbc.com.

Hovorca britskej vlády uviedol, že nové pravidlá poskytnú ľuďom „príležitosť pre strávenie letnej dovolenky v zahraničí“ a zároveň podporia ekonomiku Veľkej Británie.

Zdôraznil však, že uvoľnenie pravidiel bude závisieť od toho, či riziká zostanú nízke. Vláda sa vyjadrila, že „nebude váhať stlačiť brzdu“, ak sa situácia zmení.

Viac k témam: cestovanie, COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 vo Veľkej Británii, letná dovolenka, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Britská vláda chce poskytnúť občanom príležitosť, aby strávili letnú dovolenku v zahraničí © SITA Všetky práva vyhradené.