Británia uvalí na Rusko sankcie pre narušenie územnej celistvosti Ukrajiny. Ak Putin nariadi vpád do krajiny, v reštrikciách pritvrdí

Správy Svet

22.2.2022 (Webnoviny.sk) – Britská vláda uvalí sankcie na Rusko pre rozhodnutie jeho prezidenta Vladimira Putina uznať nezávislosť samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky, ktoré sa nachádzajú vo východnej časti ukrajinského územia a kontrolujú ich proruskí separatisti.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ministerka zahraničných vecí Liz Trussová potvrdila, že sankcie v reakcii na ruské „porušenie medzinárodného práva a útok na ukrajinskú suverenitu a územnú celistvosť“ oznámia v utorok.

Spravodajský portál BBC uvádza, že príslušnú legislatívu vláda použije na uvalenie reštriktívnych opatrení na ľudí a organizácie s väzbami na Rusko. V prípade ruského vpádu na Ukrajinu by podľa vládnych zdrojov sankcie ďalej vzrástli.

Putinov krok už odsúdilo mnoho ďalších krajín vrátane USA, Francúzska či Európskej únie, pričom tiež avizovali uvalenie sankcií.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Británia uvalí na Rusko sankcie pre narušenie územnej celistvosti Ukrajiny. Ak Putin nariadi vpád do krajiny, v reštrikciách pritvrdí © SITA Všetky práva vyhradené.