Bratislavskí mestskí poslanci schválili zmeny územného plánu hlavného mesta

Slovensko Správy

21.10.2021 (Webnoviny.sk) – Bratislavskí mestskí poslanci na štvrtkovom zastupiteľstve schválili Územný plán hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy, zmeny a doplnky 07.

„Návrh bol spracovaný s cieľom aktualizovať celomestskú územnoplánovaciu dokumentáciu v oblasti rozvoja mestských častí, rozšírení možností na obstarávanie územných plánov jednotlivých konkrétnych zón, v oblasti regulácie reklamných stavieb, ako aj v oblasti dopravného vybavenia návrhom nového úseku električkovej trate Pribinova – Košická,“ uviedol magistrát.

Návrh nového územného plánu tiež navrhoval doplnenie novej kapitoly v oblasti adaptácie na zmenu klímy so základnými zásadami slúžiacimi na zachovanie prírodného charakteru a reguláciu stavebnej činnosti na území mesta tak, aby boli eliminované dopady klimatických zmien, ako aj doplnenie nových plôch pre nakladanie s odpadmi v súvislosti s novými právnymi predpismi.

Viac k témam: Mestskí poslanci, Územný plán Bratislavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavskí mestskí poslanci schválili zmeny územného plánu hlavného mesta © SITA Všetky práva vyhradené.