Bratislavské vodárne ušetria na telefónoch státisíce eur, zvýšili aj štandardy ochrany dát

Slovensko Správy

18.11.2019 (Webnoviny.sk) – Súťaž na pevné linky a internet pre Bratislavskú vodárenskú spoločnosť (BVS) znížila cenu, ktorú firma platí za tieto služby o viac ako 75 percent. Vďaka tomu BVS ušetrí v nasledujúcom roku vyše 310 tisíc eur. Súčasťou novej zmluvy sú aj vyššie štandardy ochrany dát a šifrovania, ktoré BVS potrebuje na zabezpečenie systémov dodávky pitnej vody a ďalších činností. BVS o tom informovala v pondelok.

Nejde iba o najnižšiu cenu

Kvalitne urobenou súťažou sa nám podarilo dosiahnuť naozaj mimoriadne dobrú cenu a pokračujeme v stavaní firmy z hlavy na nohy. Osobne považujem za dôležité aj zvýšenie bezpečnosti, ktoré sme tiež potrebovali. Fungovanie vodárenskej spoločnosti nemôže byť iba o najnižšej cene a bezpečnosť dodávok je jedným z najdôležitejších faktorov, na ktorý sa budeme sústreďovať,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš.

Súťaž na poskytovanie pevných telefónnych a dátových sietí v Bratislavskej vodárenskej spoločnosti znížila mesačné náklady z viac ako 33 tisíc eur na necelých 7 500. Väčšina tejto sumy pozostáva zo zabezpečenia dostupnosti dátových prenosov nielen do administratívnych prevádzok BVS, ale aj na pripojenie do šifrovanej siete jednotlivých technológií naprieč celým územím, kde BVS pôsobí.

Distribuujú pitnú vodu

Hlavnou činnosťou BVS je výroba a distribúcia pitnej vody a odvádzanie a čistenie odpadových vôd. Spoločnosť poskytuje svoje služby pre viac než 700 tisíc ľudí z Bratislavy, ako aj zo siedmich okresov na Záhorí a v okolí hlavného mesta.

Vodou zásobuje 97 % obyvateľov žijúcich v tomto spádovom území. Prevádzkuje desiatky vodárenských zdrojov a objektov, vyše tritisíc kilometrov verejných vodovodných a tisícpäťsto kilometrov verejných kanalizačných sietí.

Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavské vodárne ušetria na telefónoch státisíce eur, zvýšili aj štandardy ochrany dát © SITA Všetky práva vyhradené.