Bratislavské Staré Mesto chce znížiť mobilitu ľudí, obmedzuje činnosť úradu pre verejnosť

Slovensko Správy

7.1.2021 (Webnoviny.sk) – Bratislavské Staré Mesto vzhľadom na zhoršenú epidemiologickú situáciu a aktuálne nariadenia obmedzuje činnosť miestneho úradu pre verejnosť. V tlačovej správe o tom informoval hovorca mestskej časti Matej Števove.

Snaha o zníženie mobility ľudí

„V záujme zníženia mobility nebude až do odvolania vydávať nové povolenia na ambulantný a trhový predaj,“ uviedol hovorca a dodal, že Staré Mesto obmedzuje činnosť úradu pre verejnosť na nevyhnutné minimum. Ide o ďalšie z radu opatrení na zníženie mobility obyvateľov. „Chceme tým zvýšiť bezpečnosť a znížiť riziko ďalšieho šírenia ochorenia COVID-19,“ doplnila starostka mestskej časti Zuzana Aufrichtová.

Viac o téme: Koronavírus

Nové žiadosti na ambulantný a trhový bude Staré Mesto vydávať hneď, ako pominú dôvody ustanovené nariadením vlády.

Obyvatelia budú informovaní

„Rozhodnutie mestskej časti je naviazané na ustanovenie vlády, ktorým do 24. januára určila obmedzenie pohybu a zákaz maloobchodného predaja okrem presne špecifikovaných výnimiek,“ vysvetlil hovorca a dodal, že o úprave úradných hodín miestneho úradu bude mestskú časť obyvateľov informovať prostredníctvom komunikačných kanálov Starého Mesta.

„Činnosť úradu sa v súčasnosti sústreďuje na zabezpečenie dostatočného počtu mobilných odberných miest v súvislosti s plánovaným otváraním základných škôl po 24. januári a rovnako preverujeme možnosti zapojenia samosprávy do zriadenia vakcinačných centier,“ uzavrela starostka.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavské Staré Mesto chce znížiť mobilitu ľudí, obmedzuje činnosť úradu pre verejnosť © SITA Všetky práva vyhradené.