Boris Johnson tvrdí, že svet možno nikdy nebude mať vakcínu proti Covid-19

Správy Svet

17.5.2020 (Webnoviny.sk) – Britský premiér Boris Johnson vyhlásil, že ľudstvo možno nikdy nebude mať vakcínu proti ochoreniu Covid-19, a to aj napriek veľkému globálnemu úsiliu.

Viac o téme: Koronavírus

Britská vláda poskytne 93 miliónov libier (v prepočte približne 105 miliónov eur) na otvorenie nového Vaccine Manufacturing and Innovation Center a krajina podľa premiéra už podporuje aj testy liekov, ktoré by mohli zabezpečiť rýchle vyliečenie sa z vírusu.

Pre noviny The Mail on Sunday uviedol, že „máme pred sebou ešte veľmi dlhú cestu a musím byť úprimný a povedať, že sa nám možno nikdy nepodarí vytvoriť vakcínu“. „Musíme nájsť nové spôsoby, ako kontrolovať tento vírus,“ dodal s tým, že je potrebné testovať ľudí s príznakmi a vyhľadávať tých, s ktorými boli v kontakte.

Britská vláda začala počas uplynulého týždňa uvoľňovať niektoré obmedzenia a plánuje v tom pokračovať aj počas nasledujúcich mesiacov. „Viem, že to nebude jednoduché,“ vyhlásil premiér.

Viac k témam: britský premiér, COVID-19, Koronavírus, vakcína
Zdroj: Webnoviny.sk – Boris Johnson tvrdí, že svet možno nikdy nebude mať vakcínu proti Covid-19 © SITA Všetky práva vyhradené.