Bezpečnostné zložky zvádzajú zápas o charakter štátu, podľa Remišovej to nahráva Ficovi

Slovensko Správy

3.10.2021 (Webnoviny.sk) – Vicepremiérka a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová nesúhlasí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou ako v správe o stave republiky komentovala boj v bezpečnostných zložkách. Ako uviedla Remišová v sobotu 2. októbra na sociálnej sieti, vnímanie a komentovanie boja v bezpečnostných zložkách ako boja, kde sú obe strany rovnako vinné, je hlboko nesprávne.

„Málokedy zásadným spôsobom nesúhlasím s pani prezidentkou, ale tu musím odmietnuť tvrdenie, že obe strany v bezpečnostných zložkách, mieria na seba dostupnými kompetenčnými zbraňami’. Toto nie je boj, ale zápas. Zápas o charakter štátu, o to, či tu bude vládnuť zákon, či zvíťazí spravodlivosť,“ napísala Remišová.

Zneužívajú svoje postavenie

Podľa nej v tomto zápase jedna zo strán svoje kompetenčné zbrane hrubo zneužíva a používa na marenie spravodlivosti.

„Veľmi jasne to povedal aj súd, práve v súvislosti s vyšetrovateľmi, keď ich trestné stíhanie a vzatie do väzby spochybnil ako neopodstatnené. Pravda nie je fluidná a interpretácia, že tak trochu ju má každá strana, vnáša do spoločnosti zmätok a chaos, kde sa strácajú princípy, hodnoty a morálka,“ uviedla Remišová.

Fico vychádza z boja ako víťaz

Dodala, že najviac to vyhovuje Robertovi Ficovi, ktorý sa snaží vyvolať v spoločnosti presne tento dojem, že každý je mafián a odpisovať v škole je rovnako veľká chyba ako vytvoriť korupčný systém na okrádanie občanov. „Takúto interpretáciu sveta odmietam,“ uzavrela Remišová.

Prezidentka so správou o stave republiky vystúpila pred poslancami parlamentu v utorok 28. septembra.

Zdroj: Webnoviny.sk – Bezpečnostné zložky zvádzajú zápas o charakter štátu, podľa Remišovej to nahráva Ficovi © SITA Všetky práva vyhradené.