Banská Bystrica bude už druhý rok bez vianočných trhov, mesto chce atmosféru navodiť aspoň výzdobou

Slovensko Správy

26.11.2021 (Webnoviny.sk) – Pre šírenie pandémie koronavírusu sa v Banskej Bystrici vianočné trhy neuskutočnia už druhý rok po sebe. Ako informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová, dôvodom je opäť nepriaznivá pandemická situácia.

Viac o téme: Koronavírus

Samospráva sa tak rozhodla na základe odporučení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici, ako aj schválenia núdzového stavu vládou SR, ktorý okrem iného zahŕňa aj zákaz vychádzania.

„Mrzí ma, že už druhýkrát sa nielen v našom meste vianočné trhy konať nebudú. Dôvodom je mimoriadna pandemická situácia a opatrenia, ktoré prijala vláda. Pravá vianočná atmosféra nášho krásneho námestia nám bude všetkým veľmi chýbať. Verím, že si ju všetci budeme môcť vychutnať aspoň v teple domova. Želám si, aby sme toto obdobie prežili v zdraví,“ odkázal primátor Ján Nosko.

Hoci sa vianočné trhy neuskutočnia, mesto Banská Bystrica chce aspoň symbolicky navodiť atmosféru Vianoc. Tohtoročná vianočná výzdoba bude tak, ako minulý rok, na Námestí SNP, na Dolnej ulici a Námestí Š. Moysesa, pričom jej súčasťou budú aj svietiace LED zvieratá. Rozsvietená bude spoločne s vianočným stromčekom a verejným osvetlením 6. decembra, teda na Mikuláša po zotmení.

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Lockdown, Pandémia, Vianočné trhy, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Banská Bystrica bude už druhý rok bez vianočných trhov, mesto chce atmosféru navodiť aspoň výzdobou © SITA Všetky práva vyhradené.