Autobus zišiel z diaľnice a skončil na streche, nehoda si vyžiadala troch mŕtvych a 18 zranených

Správy Svet

23.2.2020 (Webnoviny.sk) – Traja ľudia zomreli a 18 utrpelo zranenia, keď v južnej Kalifornii havaroval autobus. Vozidlo zišlo v sobotu okolo 10:00 miestneho času z diaľnice v obci Pala Mesa, 72 kilometrov severne od San Diega, skotúľalo sa po násype a pristálo na streche.

Niekoľkých pasažierov pri nehode vymrštilo z autobusu, jeden z mŕtvych uviazol pod vozidlom a ďalší zosnulý uviazol vo vnútri, uviedol hovorca miestnych hasičov John Choi.

Vodič zrejme stratil kontrolu nad vozidlom

Zranených previezli do troch nemocníc, vysvetlil Choi. Príslušník Kalifornskej diaľničnej hliadky Mark Latulippe pre denník San Diego Union-Tribune povedal, že jeden z pacientov je v kritickom stave a traja ďalší utrpeli vážne zranenia.

Vodič autobusu sa podľa neho zranil len ľahko a zostal na mieste nehody. Podľa všetkého zabočil a stratil kontrolu nad vozidlom, dodal Latulippe.

Bezpečnostné pásy chýbali

Autobus šiel z Los Angeles do San Ysidra, časti San Diega pri hranici s Mexikom. Medzi pasažiermi boli dospelí aj deti. Podľa Choia v autobuse neboli bezpečnostné pásy.

Viac k témam: autonehoda, nehoda autobusu, tragická dopravná nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Autobus zišiel z diaľnice a skončil na streche, nehoda si vyžiadala troch mŕtvych a 18 zranených © SITA Všetky práva vyhradené.