Armáda v Martine cvičí stovky nových delostrelcov, naučia sa obsluhovať mínomety aj raketomety

Slovensko Správy

6.6.2022 (Webnoviny.sk) – Vyradením a zložením vojenskej prísahy ukončilo 20. mája v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin prípravu na službu v Ozbrojených silách Slovenskej republiky (OR SR) 194 nových profesionálnych vojakov, ktorí v súčasnosti pokračujú vo svojej odbornej delostreleckej príprave.

Odborný výcvik jednotlivcov v delostreleckých odbornostiach vedie inštruktor rotmajster Juraj Pastucha. Informoval o tom vedúci oddelenia rezortnej tlače Ministerstva obrany Slovenskej republiky Miloslav Ščepka.

Rotmajster Juraj Pastucha pripravuje vojakov, ktorí sú určení pre mínometné a protitankové jednotky mechanizovaných práporov, pre 54. raketometný oddiel Rožňava či pre 21. samohybný delostrelecký oddiel Michalovce.

Počas štyroch týždňov sa učia teóriu, konštrukciu, zloženie i základy obsluhy mínometu, protitankového raketového kompletu, raketometu. Musia vedieť používať aj delostreleckú buzolu PAB-2A,“ uviedol rotmajster Pastucha.

Budúci delostrelci ukončia prípravu v martinskej základni 17. júna.

Viac k témam: Vojenský výcvik
Zdroj: Webnoviny.sk – Armáda v Martine cvičí stovky nových delostrelcov, naučia sa obsluhovať mínomety aj raketomety © SITA Všetky práva vyhradené.