Americký prezident Biden možno navštívi Európu, jednou zo zastávok by mohla byť centrála NATO

Správy Svet

14.3.2022 (Webnoviny.sk) – Biely dom zvažuje možnosť cesty amerického prezidenta Joea Bidena do Európy, kde by mohol mať v nadchádzajúcich týždňoch osobné rozhovory s európskymi lídrami o ruskej invázii na Ukrajinu.

Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na troch amerických predstaviteľov oboznámených so záležitosťou, ktorí s ňou komunikovali pod podmienkou anonymity.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Jedným z potenciálnych miest v rámci cesty, ktorá ešte nie je sfinalizovaná, je Brusel, kde má centrálu NATO, povedal jeden z predstaviteľov.

Ďalší z predstaviteľov povedal, že Biely dom rieši možnú návštevu centrály aliancie 24. marca a ďalšie potenciálne zastávky v Európe.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Bidenova cesta do Európy by nasledovala po tom, ako vicepremiérka Kamala Harrisová minulý týždeň navštívila Poľsko a Rumusko, kde s tamojšími lídrami diskutovala o rastúcej utečeneckej kríze vo východnej Európe vyvolanej ruskou inváziou.

Cesta amerického prezidenta by zdôraznila podporu jeho vlády pre spojencov v NATO.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Americký prezident Biden možno navštívi Európu, jednou zo zastávok by mohla byť centrála NATO © SITA Všetky práva vyhradené.