Akrobatická šou na podporu morálky Kanaďanov počas pandémie sa skončila tragicky, lietadlo spadlo na obytnú štvrť (foto+video)

Správy Svet

18.5.2020 (Webnoviny.sk) – Akrobatická letecká šou na podporu morálky počas pandémie koronavírusu v Kanade sa skončila tragicky, keď jedno z lietadiel spadlo na obytnú štvrť. Zahynula členka posádky, ďalší člen utrpel vážne zranenia. Nehoda sa stala v nedeľu v kanadskej provincii Britská Kolumbia počas šou vzdušnej akrobatickej jednotky Snowbirds. Po páde lietadla začal horieť jeden dom v meste Kamloops, 418 kilometrov severovýchodne Vancouveru.

Video z udalosti zachytáva, ako sa najmenej jeden člen posádky katapultoval, než stroj zmizol za stromami a nasledovala explózia.

Premiér Justin Trudeau v reakcii uviedol, že ho úmrtie kapitánky Jennifer Caseyovej, hovorkyne skupiny, „hlboko zarmútilo“, rovnako ako zranenie kapitána Richarda MacDougalla, koordinátora tímu a pilota havarovaného lietadla.

Ten pristál na streche jedného z domov, jeho zranenia však údajne nie sú život ohrozujúce.

Turné skupiny malo povzbudiť Kanaďanov v boji proti koronavírusu. Ten si už v krajine vyžiadal vyše 5700 obetí a 77-tisíc potvrdených prípadov nákazy.

Viac k témam: explózia, Koronavírus, pád lietadla
Zdroj: Webnoviny.sk – Akrobatická šou na podporu morálky Kanaďanov počas pandémie sa skončila tragicky, lietadlo spadlo na obytnú štvrť (foto+video) © SITA Všetky práva vyhradené.