Známy škótsky horolezec Rick Allen zahynul pri pokuse o zdolanie vrchu K2, pochovala ho lavína

Ostatné športy Šport

26.7.2021 (Webnoviny.sk) – Známy škótsky horolezec zahynul v lavíne pri pokuse o zdolanie vrchu K2 v severnom Pakistane. V pondelok o tom informovali tamojšie úrady.

Šesťdesiatosemročný Rick Allen prišiel o život pred troma dňami, keď sa pokúšal vyliezť na vrchol dosiaľ nevyskúšanou cestou na juhovýchodnej stene hory.

Oznámil to tajomník Pakistanského vysokohorského klubu Karrár Haidrí. Allenovi dvaja lezeckí partneri lavínu prežili a neskôr ich zachránili.

Expedíciou chceli horolezci pomôcť vyzbierať prostriedky pre britskú charitu Partners Relief & Development, kde Allen pôsobil ako člen rady. Organizácia Allenovo úmrtie potvrdila prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti Facebook.

Allen, ktorý bol skúseným horolezcom, už pritom prežil lavínu v roku 2018, keď liezol na Broad Peak, ktorý sa rovnako ako K2 nachádza v pohorí Karakoram na pakistansko-čínskej hranici.

Viac k témam: K2, tragédia, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Známy škótsky horolezec Rick Allen zahynul pri pokuse o zdolanie vrchu K2, pochovala ho lavína © SITA Všetky práva vyhradené.