Vlhovej ušla šanca získať ďalšie víťazstvo, preteky vo Flachau zrušili pre koronavírus

Ostatné športy Šport

6.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskej lyžiarskej šampiónke Petre Vlhovej vypadli z novoročného kalendára dôležité slalomové preteky. Tradičné večerné podujatie v rakúskom Flachau, naplánované na utorok 11. januára so začiatkami kôl o 18.00 h. resp. 20.45 h, sa neuskutoční.

Zlá pandemická situácia

Dôvodom je strmý nárast prípadov nákazy koronavírusom v spolkovej krajine Salzbursko. V neďalekom lyžiarskom stredisku Pongau zaregistrovali počas uplynulých siedmich dní až 7 600 prípadov. Za preteky sa aktuálne v súčinnosti s Medzinárodnou lyžiarskou federáciou hľadá náhrada.

„Odporúčanie zdravotných úradov krajiny Salzbursko sme vzali veľmi vážne, preto sme sa rozhodli odložiť naše preteky vo Flachau. Ostatné podujatia Svetového pohára, ktoré sa uskutočnia v okolí Salzburgu v nadchádzajúcom týždni, čiže preteky zjazdárok v Zauchensee 13.- 16. januára, ako aj podujatie v snoubordingu v Bad Gasteine 11.- 12. januára, zatiaľ zostávajú v pláne so striktným konceptom prevencie voči ochoreniu COVID-19,“ informoval Rakúsky lyžiarsky zväz, cituje z jeho vyhlásenia portál ORF.

Najtočivejšia disciplína

Víťazka štyroch z piatich tohtosezónnych slalomov SP žien Petra Vlhová sa dosiaľ vo Flachau predstavila v najtočivejšej disciplíne desaťkrát a dvakrát – v rokoch 2019 a 2020 sa stala víťazkou.

Zatiaľ naposledy pred rokom skončila na trati pomenovanej po fenomenálnom Hermannovi Maierovi štvrtá, v dávnejšej minulosti tam bola aj tretia a šiesta a štyrikrát miestny slalom nedokončila.

Viac k témam: COVID-19, Flachau, Zrušené preteky
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhovej ušla šanca získať ďalšie víťazstvo, preteky vo Flachau zrušili pre koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.