Vlhovej sa nevydaril ani druhý zjazd aktuálnej sezóny, v super G si trúfa na priaznivejšie umiestnenie

Ostatné športy Šport

19.12.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenskej reprezentantke v alpskom lyžovaní Petre Vlhovej sa nevydaril ani druhý ženský zjazd v aktuálnej sezóne Svetového pohára 2020/2021. Dvadsaťpäťročná Liptáčka vo francúzskom Val d’Isere obsadila konečné 33. miesto s mankom 2,58 s na víťaznú Talianku Sofiu Goggiovú.

Vlhová v piatok skončila na 26. priečke, no o deň neskôr napriek umiestneniu vo štvrtej desiatke výsledkovej listiny sa na trati cítila trošku lepšie.

„Niektoré pasáže som mala lepšie, hlavne vo vrchnej časti trate. Uvedomila som si, že táto časť je technická a viem sa udržať. Potom tam však bola časť, keď som musela ´púšťať´ lyže, čo nemám v sebe. Možno som však aj šťastná, že neviem až tak riskovať, lebo tu sa mohlo hocičo stať,“ priznala v rozhovore pre RTVS.

Napriek tomu, že neskončila na popredných priečkach, cíti, že keď bude takto pokračovať, môže sa zlepšiť. „Keď to budem jazdiť častejšie a trochu získam rýchlosť, nadobudnem aj istotu a myslím si, že sa môžem zlepšovať,“ dodala.

Vlhová uzavrie účinkovanie vo Val d’Isere nedeľňajším super G. V tejto disciplíne si trúfa na priaznivejšie umiestnenie. „Super G bude trošku pomalšie. Teším sa, že tam budem môcť využiť moju techniku,“ skonštatovala Petra Vlhová.

Fotogaléria: Petra Vlhová

Viac k témam: super G, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhovej sa nevydaril ani druhý zjazd aktuálnej sezóny, v super G si trúfa na priaznivejšie umiestnenie © SITA Všetky práva vyhradené.