Vlhová je spokojná s MS v Cortine d’Ampezzo, aj keď chcela zlato

Ostatné športy Šport

20.2.2021 (Webnoviny.sk) – Petra Vlhová mala pred svetovým šampionátom v talianskej Cortine d’Ampezzo cieľ získať medailu. Uvedomovala si náročnosť situácie v sezóne, v ktorej dosiaľ absolvovala všetky preteky Svetového pohára aj to, že jej hlavná priorita je boj o veľký glóbus.

Snažila sa dať do toho maximum

Na majstrovstvách sveta súťažila v piatich individuálnych disciplínach (super G, kombinácia, paralelný obrovský slalom, obrovský slalom a slalom) a napokon sa z Talianska vracia na pár dní domov so ziskom dvoch cenných kovov. Oba sú strieborného lesku. Po alpskej kombinácii si líderka Svetového pohára vybojovala striebro aj v prestížnejšom slalome, v ktorom vylepšila svoju pozíciu spred dvoch rokov zo švédskeho Aare o jedno miesto.

Viac o téme: MS v zjazdovom lyžovaní 2021

„Veľmi sa teším, že som získala aj v slalome medailu. Bolo to veľmi ťažké a veľký boj v oboch kolách. Snažila som sa dať do toho maximum. Katharina (Liensbergerová – pozn.) však bola naozaj veľmi rýchla, a na ňu som dnes nestačila. Rakúšanka prišla na šampionát vo veľkej forme, ale taký je šport. Som spokojná, aj keď som chcela zlato,“ uviedla Petra Vlhová vo videu pre slovenské médiá z dejiska MS.

O slovo sa prihlásila únava

Neustále odkladanie súťaží pre nepriazeň počasia v úvodný týždeň šampionátu v talianskych Dolomitoch spôsobil, že si Vlhová nemohla odskočiť na pár dní do Jasnej, kde chcela v pokoji trénovať technické disciplíny. V závere sa už u 25-ročnej Liptáčky výrazne prihlásila o slovo únava, ale zostala sústredená do konca.

„Mám toho naozaj dosť, bola som tu dva týždne, plne koncentrovaná a snažila som sa dávať do toho všetko. V slalome už bolo veľmi teplo, čo nemám rada. Bolo náročné sústrediť sa, ale som rada, že som potvrdila medailové ambície,“ poznamenala zverenkyňa Livia Magoniho.

Šesť medailí

V súčte troch svetových šampionátov od roku 2017 má Vlhová na konte už šesť medailí – jedno zlato, štyri striebra a jeden bronz. Počtom medailí v historickom poradí dostihla také legendy, akými boli Švajčiarka Vreni Schneiderová a Švédka Pernilla Wibergová. Z aktívnych zjazdárok majú viac cenných kovov ako Vlhová v zbierke len fenomenálna Američanka Mikaela Shiffrinová (11) a Švajčiarka Lara Gutová-Behraimová (8).

„Celý šampionát hodnotím dobre. Domov idem s dvoma medailami a dokopy už mám šesť medailí. Je to fajn. Vždy to môže byť aj lepšie, ale som veľmi šťastná. Teraz si trochu oddýchnem a potrénujem a potom ma čaká náročný záverečný mesiac vo Svetovom pohári,“ doplnila Petra Vlhová.

Petra Vlhová – medaily na MS v zjazdovom lyžovaní

MS 2017 St. Mortz (Švaj.) striebro v tímovej súťaži
MS 2019 v Aare (Švéd.) zlato v obrovskom slalome
MS 2019 v Aare (Švéd.) striebro v alpskej kombinácii
MS 2019 v Aare (Švéd.) bronz v slalome
MS 2021 v Cortine d’Ampezzo (Tal.) striebro v alpskej kombinácii
MS 2021 v Cortine d’Ampezzo (Tal.) striebro v slalome

Viac k témam: Cortina d’Ampezzo, majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová je spokojná s MS v Cortine d’Ampezzo, aj keď chcela zlato © SITA Všetky práva vyhradené.