Vlhová je po prvom kole obrovského slalomu v Lenzerheide desiata, Gutová-Behramiová vypadla

Ostatné športy Šport

21.3.2021 (Webnoviny.sk) – Petra Vlhová je na desiatom mieste po nedeľňajšom prvom kole obrovského slalomu žien vo švajčiarskom Lenzerheide.

Už istá držiteľka veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári zaostala v cieli o 1,83 s za Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá je priebežná líderka záverečných ženských pretekov sezóny. Druhé kolo sa začne o 12.00 h.

Dve pretekárky na druhom mieste

Druhá priečka po 1. kole patrí spoločne Slovinke Mete Hrovatovej a už istej držiteľke „obrákového“ glóbusu Talianke Marte Bassinovej. Obe zaostávajú za Shiffrinovou iba o jednu desatinu sekundy.

Prvé kolo vôbec nevyšlo úradujúcej majsterke sveta v tejto disciplíne Švajčiarke Lare Gutovej-Behramiovej. Predčasne skončila už po niekoľkých bránkach.

Gutová-Behramiová bola pred finále SP v Lenzerheide jedinou konkurentkou Vlhovej v boji o veľký glóbus, ale po zrušení zjazdu a super G prakticky prišla o šancu zaútočiť na celkové prvenstvo vo Svetovom pohári a 25-ročná Slovenka svoj premiérový zisk veľkého glóbusu dovŕšila šiestym miestom v sobotnom slalome.

Takmer dve sekundy straty

Na náročne postavenej a miestami až extrémne zatočenej trati 1. kola so 47 bránkami sa Vlhová v strmej časti dobre rozbehla, ale postupne naberala časové manko a v cieli bola takmer o dve sekundy pomalšia ako Shiffrinová. Napokon ju predstihlo deväť z osemnástich súperiek.

Ambiciózna Slovenka bola pred záverečným obrovským slalomom sezóny v hodnotení disciplíny šiesta, za istých okolností sa ešte mohla posunúť až na druhé miesto.

S istotou veľkého glóbusu „vo vrecku“ však už zrejme trochu povolila v koncentrácii a do svojej poslednej jazdy sezóny vyštartuje ako ôsma v poradí.

„Najväčší cieľ som už splnila a teraz si môžem posledné preteky už len užiť,“ vyhlásila Vlhová ešte pred obrovským slalomom v Lenzerheide.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová je po prvom kole obrovského slalomu v Lenzerheide desiata, Gutová-Behramiová vypadla © SITA Všetky práva vyhradené.