Vlhová by mala trénovať vo Foppole, preteky v La Thuile pre koronavírus nezrušili

Ostatné športy Šport

25.2.2020 (Webnoviny.sk) – Preteky Svetového pohára žien v zjazdovom lyžovaní sa nadchádzajúci víkend podľa plánu uskutočnia v talianskom stredisku La Thuile. Talianska vláda síce vydala zákaz uskutočnenia športových podujatí pre viaceré regióny najviac postihnuté koronavírusom, ale Údolie Aosty k nim nepatrí. Informuje o tom aj portál ORF.

Účasť Slovenky je otázna

V La Thuile bude počas víkendu na programe super G (29.2.) a tiež posledná alpská kombinácia sezóny (1.3.). Zatiaľ nie je úplne isté, či sa vzhľadom na problémy s kolenom predstaví v týchto pretekoch aj Petra Vlhová.

Tretia žena aktuálneho poradia Svetového pohára má poškodenú chrupavku v ľavom kolene od sobotňajšieho zjazdu v Crans Montane a jej trénerský tím v najbližších dňoch po sérii vyšetrení a tréningoch rozhodne o účasti či neúčasti v La Thuile.

Podľa talianskeho portálu neveitalia.it Vlhovej tím robí všetko preto, aby 24-ročná Slovenka víkendové preteky nevynechala. V meste Como dostala injekciu do ľavého kolena, ktorá by jej mala pomôcť k rýchlemu návratu na súťažné svahy SP.

Šance Brignoneovej sa môžu zvýšiť

„Už v stredu by mala byť Vlhová opäť v príprave na snehu vo Foppole, kde trénovala aj minulý týždeň. Spoločnosť by jej okrem iných mala robiť aj víťazka dvoch pretekov z Crans Montany Lara Gutová-Behramiová,“ napísal Gianmario Bonzi.

Pred víkendom je na čele Svetového pohára žien Talianka Federica Brignoneová s náskokom 73 bodov pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou a 159 bodov pred Vlhovou. Ak by Shiffrinová a Vlhová v La Thuile chýbali, Brignoneová by sa výrazne mohla priblížiť k zisku veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári. Američanka na svahoch SP absentuje od tragickej smrti svojho otca začiatkom februára.

Pre nebezpečný vírus Covid-19 už v tejto sezóne SP v alpskom lyžovaní zrušili mužské preteky v rýchlostných disciplínach v čínskom Jen-čching a presunuli ich do rakúskeho Saalbachu-Hinterglemmu.

Viac k témam: koronavírus, Svetový pohár v alpskom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová by mala trénovať vo Foppole, preteky v La Thuile pre koronavírus nezrušili © SITA Všetky práva vyhradené.