Víťaz Stanleyho pohára je v strate, klub Tampa Bay Lightning zrušil tridsať pracovných miest

Hokej Šport

17.11.2020 (Webnoviny.sk) – V zámorskej hokejovej NHL neuplynuli ani dva mesiace od zisku Stanleyho pohára klubom Tampa Bay Lightning a „blesky“ pod vplyvom pandémie koronavírusu pristupujú k redukcii počtu zamestnancov.

Klub informoval o zrušení 30 pracovných miest s okamžitou platnosťou naprieč celou organizáciou.

Neľahké rozhodnutie

Ako upozorňuje agentúra AP, ide o menej ako desať percent všetkých zamestnancov klubu.

„Môžete si byť istý, že toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Odvetvie športu a segment zábavy však pandémia zasiahla tak výrazne, ako čokoľvek iné predtým, toto bol potrebný krok,“ objasnil riaditeľ klubu Steve Griggs pre periodikum Tampa Bay Times. S klubom cennú trofej získal aj slovenský obranca Erik Černák.

Zápasy v bublinách

Klub síce koncom septembra dosiahol prenikavý úspech, no všetky zápasy vyraďovacej časti sa hrali tzv. bublinách v Kanade, takže jednotlivé mužstvá prišli o obrovské sumy, ktoré by im za normálnych okolností priniesli domáce súboje v play-off.

Organizácia Lightning ohlásila stratu za sezónu 2019/2020 a očakáva ju aj v ročníku 2020/2021.

„Blesky“ tiež ohlásili, že majstrovský prsteň za triumf v Stanley Cupe nedostanú len hráči, členovia realizačného tímu a vedenia klubu, ale všetci zamestnanci organizácie v čase zisku prestížnej trofeje.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Víťaz Stanleyho pohára je v strate, klub Tampa Bay Lightning zrušil tridsať pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.