Video: Pred 50 rokmi strelil Pelé gól označovaný aj ako „O Milésimo“

Futbal Šport

19.11.2019 (Webnoviny.sk) – Podľa Medzinárodnej federácie futbalových historikov a štatistikov (IFFHS) nastrieľal Brazílčan Pelé v priebehu hráčskej kariéry (1956-1977) dovedna 1281 gólov vrátane zásahov v priateľských a neoficiálnych stretnutiach. Jubilejný s prívlastkom tisíci dosiahol presne pred 50 rokmi – 19. novembra 1969.

Gól označovaný aj ako „O Milésimo“ zaznamenal v zápase proti Vasco da Gama, bolo to na bájnej Maracane a strelil ho z pokutového kopu.

„Cítil som sa vtedy ako sám proti celému svetu,“ zaspomínal si pred rokmi na tento očakávaný moment v podaní Pelého niekdajší argentínsky brankár Vasco da Gama Edgardo Norberto Andrada, ktorý odišiel na večnosť pred niečo vyše dvomi mesiacmi – 4. septembra. Citoval ho aj web iDNES.cz.

Pelé sa počas kariéry stal trikrát majstrom sveta (1958, 1962 a 1970). Dlhé roky bol verný jedinému klubu FC Santos, až tesne pred futbalovým dôchodkom odišiel do New Yorku Cosmos v USA. Mnohí mu dodnes nepovedia inak ako „futbalový kráľ“.

Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Pred 50 rokmi strelil Pelé gól označovaný aj ako „O Milésimo“ © SITA Všetky práva vyhradené.