Video: Messi sa v dueli s Malorkou postaral o 35. hetrik, Suaréz strelil najlepší gól svojej kariéry

Futbal Šport

Fotogaléria: Lionel Messi

8.12.2019 (Webnoviny.sk) – Na začiatku týždňa si prebral šiestu Zlatú loptu určenú pre najlepšieho futbalistu na sveta a na jeho konci opäť potvrdil, že ním je. Lionel Messi troma gólmi nasmeroval FC Barcelona k víťazstvu nad nováčikom RCD Mallorca 5:2 v 16. kole La Ligy. Katalánci sa vďaka nemu vrátili na prvé miesto v tabuľke.

Všetky tri góly tentoraz strelil ľavou nohou, vo dvoch prípadoch to bolo spoza šestnástky a pri tom prvom išlo o lahodnú strelu z úctyhodnej vzdialenosti do vzdialenejšieho rohu bránky súpera. Gólman Manolo Reina bol vo všetkých troch prípadoch bezmocný.

Preskočil Ronalda, predstihol Benzemu

Fenomenálny Argentínčan zaznamenal rekordný 35. hetrik (o jeden preskočil Cristiana Ronalda) v najvyššej španielskej súťaži a vďaka dvanástim gólom v aktuálnej sezóne už predstihol Karima Benzemu (11) na čele tabuľky kanonierov v La Lige.

V zostave Mallorky nechýbal slovenský stopér Martin Valjent, ktorý odohral tradične celý zápas. Jeho tím zaznamenal siedmu prehru v sérii na ihriskách súperov a na 17. mieste je len jeden bod pred Celtou Vigo na priečke znamenajúcej zostup z najvyššej súťaže.

Súboj FC Barcelona – RCD Mallorca priniesol aj ďalšie exhibičné momenty vo veľkej pohode hrajúcich domácich – prihrávku brankára Marca-Andreho Ter Stegena Antoinovi Griezmannovi na prvý gól v 7. min, či fantastické zakončenie Luisa Suáreza na konci prvého polčasu.

Uruguajčan si po vniknutí do šestnástky všimol vybehnuvšieho brankára hostí a silným odrazom lopty od päty chrbtom k bránke skóroval. Pri tomto góle bránil Suáreza práve slovenský reprezentant Valjent, ale ani on nečakal, že môže takýmto nezvyčajným spôsobom streliť gól.

„Bol som už vo veľkom uhle a toto bola posledná šanca ako zakončiť. Musel som loptu zasiahnuť tvrdo, aby vôbec letela. Nebolo jednoduché takto prekonať brankára, ale nakoniec je z toho najlepší gól mojej kariéry,“ citujú Suáreza viaceré španielske či anglické portály, vrátane global.espn.com.

„Monštrá“ z  Barcy

Španielske médiá vyzdvihli, že o päť gólov sa pričinili všetci traja členovia útočného trojzáprahu FCB. Marca ich nazvala „Monštrami“ s dôvetkom, že La Liga už dobre pozná silu tohto tria.

Messi, Suárez a Griezmann sa postarali o 25 zo 41 gólov, ktoré v tejto sezóne strelili hráči Barcelony v najvyššej domácej súťaži.

„Spojenie Messi – Suárez je rokmi etablované a overené. Griezmann je posledná časť skladačky, ktorá chýbala v základnej jedenástke Barcy. Francúz, ktorý prišiel v lete za 120 miliónov eur, sa už adaptoval a na trávniku si zvykol na ostatných spoluhráčov,“ uvádza Marca.

„Mali sme skvelý prvý polčas. Sme tu jeden pre druhého a stále sa zlepšujeme. Dnes to bol Leov koncert. Som rád, že aj ja som mohol prispieť k dobrej hre a dôležitému víťazstvu,“ skonštatoval Antoine Griezmann.

Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Messi sa v dueli s Malorkou postaral o 35. hetrik, Suaréz strelil najlepší gól svojej kariéry © SITA Všetky práva vyhradené.