Veľkú zásluhu na nečakanom bronzovom úspechu na olympiáde v Pekingu má tréner Ramsay

Hokej Šport

19.2.2022 (Webnoviny.sk) – Veľkú zásluhu na nečakanom bronzovom úspechu na zimnej olympiáde v Pekingu má tréner Craig Ramsay. Sedemdesiatročný Kanaďan prevzal slovenskú hokejovú reprezentáciu po rokoch stagnácie v sezóne 2017/2018, ale spočiatku nebol príliš úspešný.

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu

Mužstvo pod jeho vedením sa na ZOH 2018 v Pjongčangu neprebojovalo do štvrťfinále a túto magickú hranicu úspešnosti na veľkých turnajoch sa Slovákom pod Ramsayom podarilo dosiahnuť až na vlaňajších majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige. Bolo to po dlhých ôsmich rokoch a naznačilo to určitý progres pod vedením skúseného kanadského mentora. Ďalšie ovocie Ramsayho práce priniesol olympijský Peking.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Hokej na ZOH 2022 v Pekingu (zápas o bronzové medaily): Švédsko – Slovensko (fotografie)

„Tím uveril tomu, čo Craig od nich vyžadoval. Môžeme sa poďakovať Craigovi Ramsaymu a Mirovi Šatanovi za prácu, ktorú odviedli. Dúfam, že tento úspech pomôže športu a budeme na tom nejako stavať. Keď sa vyhrali majstrovstvá sveta v roku 2022 vo Švédsku, reči boli, ale nikto nepomáhal. Teraz to musí byť inak. Šport robí obrovskú reklamu celému slovenskému národu a dúfam, že to ocenia ľudia, ktorí majú podporovať slovenský šport,“ zamyslel sa asistent trénera Ramsayho Andrej Podkonický pre RTVS.

Viac k témam: Hokej na ZOH 2022 v Pekingu, Zimná olympiáda v Pekingu 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľkú zásluhu na nečakanom bronzovom úspechu na olympiáde v Pekingu má tréner Ramsay © SITA Všetky práva vyhradené.