Veľká cena Austrálie sa uskutoční za účasti divákov, ale talianske tímy hlásia problémy s prepravou

MOTOR šport Šport

9.3.2020 (Webnoviny.sk) – Veľká cena Austrálie, ktorá tento víkend otvorí v Melbourne seriál pretekov majstrovstiev sveta formuly 1, sa definitívne uskutoční podľa plánu a za prítomnosti divákov. Túto informáciu potvrdil šéf podujatia Andrew Westacott. Pre obavy zo šíriaceho sa koronavírusu budú nariadené isté preventívne opatrenia a zaujímavá situácia nastala aj v súvislosti s prepravou niektorých monopostov.

V karanténe sú milióny ľudí

Problém s dopravou sa týkal najmä talianskych tímov  a Ferrari, keďže v Európe sa najviac koronavírus rozšíril práve na Apeninskom polostrove.

„Autá tímov Alpha Tauri a Ferrari sú na ceste z letiska, čo je dobré. Kľúčoví pracovníci sú tiež v lietadlách a očakávame ich v najbližších 12 až 24 hodinách,“ povedal Westacott, ktorého cituje britský portál BBC.

V Taliansku je v karanténe 16 miliónov ľudí a problémové sú najmä severné regióny ako Lombardsko či Modena, kde sídli aj riaditeľstvo spoločnosti Ferrari – konkrétne v meste Maranello.

Špeciálne povolenie

BBC uvádza, že každý človek z týchto oblastí potrebuje na cestovanie špeciálne povolenie. „Bezpečnosť zostáva našou hlavnou prioritou. Nemyslím si však, že v prípade Veľkej ceny existuje riziko,“ povedal hlavný lekár austrálskej vlády Brendan Murphy.

Koronavírus sa vo svete motošportu stáva čoraz väčšou hrozbou. V nedeľu potvrdili, že v F1 sa premiérová Veľká cena Vietnamu (20. marca) uskutoční bez divákov a už dávnejšie zrušili preteky v čínskom Šanghaji.

Ich náhradný termín zatiaľ nie je známy a možno sa Veľká cena Číny vôbec neuskutoční. V seriáli motocyklových pretekov MotoGP zrušili úvodné preteky v Katare a tiež odložili Veľkú cena Thajska.

Viac k témam: F1 Formula 1, koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľká cena Austrálie sa uskutoční za účasti divákov, ale talianske tímy hlásia problémy s prepravou © SITA Všetky práva vyhradené.