Vedenie NHL dosiahlo predbežnú dohodu o začiatku novej sezóny, v základnej časti odohrajú 56 stretnutí

Hokej Šport

19.12.2020 (Webnoviny.sk) – Vedenie zámorskej hokejovej NHL dosiahlo predbežnú dohodu so zástupcami hráčskej asociácie NHLPA o začiatku nasledujúcej sezóny profiligy 2020/2021.

Tá sa začne 13. januára a mužstvá v základnej časti odohrajú 56 stretnutí. Ako referuje web nhl.com, dohodu, ktorú potvrdil zástupca komisára NHL Bill Daly, ešte musí odobriť Rada guvernérov NHL a spomenutá hráčska asociácia.

Oneskorenie pre pandémiu

Oneskorený štart ročníka 2020/2021 spôsobila pandémia koronavírusu. Bežne sa sezóna v NHL rozbieha na začiatku októbra.

Viac o téme: Koronavírus

„Zameriavame sa na to, aby sme mohli začať niekedy v polovici januára. Samozrejme, že nebudeme môcť odohrať tradičný 82-zápasový program základnej časti, ale pokúsime sa, aby duelov bolo čo najviac,“ vyhlásil v stredu komisár NHL Gary Bettman.

Vládne predpisy

NHL a NHLPA sa pri plánovaní budúcej sezóny museli prispôsobiť vládnym predpisom v Spojených štátoch a Kanade. Súčasťou dohody sú taktiež protokoly o bezpečnosti a ochrane zdravia zúčastnených.

„Našou najväčšou výzvou bude zabezpečiť, aby naši hráči a pomocný personál boli zdraví, aby sme neurobili nič, čo by ohrozilo komunity, v ktorých budeme hrať,“ dodal Bettman.

Zmena formátu play-off

Dovedna 31 tímov bude počas základnej časti rozdelených do štyroch divízií. NHL a NHLPA sa dohodli aj na vytvorení čisto kanadskej divízie, v ktorej bude účinkovať všetkých sedem účastníkov z „krajiny javorového listu“ – Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver a Winnipeg.

Dohoda údajne počíta aj so zmenou formátu play-off. Predpokladá sa, že do vyraďovacej časti o Stanleyho pohár postúpia najlepšie štyri mužstvá z každej divízie.

Prvé dve kolá play-off by sa mali uskutočniť v rámci divízií. Tímy z rôznych divízií sa tak budú môcť stretnúť až v konferenčnom finále.

Viac k témam: bezpečnosť, hráčska asociácia NHL (NHLPA), Koronavírus, NHL National Hockey League, pandemické opatrenia, Stanleyho pohár
Zdroj: Webnoviny.sk – Vedenie NHL dosiahlo predbežnú dohodu o začiatku novej sezóny, v základnej časti odohrajú 56 stretnutí © SITA Všetky práva vyhradené.