V piatok sa začína jubilejný 30. ročník najvyššej domácej súťaže, titul obhajuje Slovan Bratislava

Futbal Šport

15.7.2022 (Webnoviny.sk) – Necelé dva mesiace po skončení predchádzajúcej sezóny sa už v piatok 15. júla začne jubilejný 30. ročník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Fortuna ligu 2022/2023 odštartuje piatkový večerný duel v Michalovciach medzi domácim MFK Zemplín a staronovým účastníkom najvyššej súťaže MFK Dukla Banská Bystrica.

Okrem tímu spod Urpína sú nováčikmi súťaže FK Železiarne Podbrezová a MFK Skalica, v porovnaní s minulou sezónou vo FL už nehrajú Žiar nad Hronom, Sereď ani Senica.

Majstrovský titul z ostatných štyroch ročníkov bude obhajovať ŠK Slovan Bratislava, ktorý sa v sobotu predstaví na pôde Podbrezovej. „Belasí“ už majú za sebou dve súťažné stretnutia v novej sezóne, v Lige majstrov postúpili v 1. kvalifikačnom kole cez gruzínske Dinamo Batumi.

Podľa oficiálneho webu súťaže pred novou sezónou sa v kluboch udialo šesť trénerských zmien. Do Dunajskej Stredy po odchode portugalského kormidelníka Joaa Janeira prišiel Adrian Guľa, Peter Hyballa prevzal kormidlo v Trenčíne, Juraj Jarábek v Skalici, Jaroslav Hynek v Žiline, Michal Ščasný v Banskej Bystrici a Jozef Kostelník v Liptovskom Mikuláši.

Web fortunaliga.sk pripomenul, že dve zo šiestich duelov každého kola bude možné sledovať na televíznych obrazovkách, zostávajúce štyri prostredníctvom platenej streamovacej služby.

Jesenná časť FL skončí duelmi 18. kola základnej časti 13. novembra, pokračovať bude po pauze od 10. februára 2023. Základná časť vyvrcholí 5. marca, po ktorej budú nasledovať súboje v nadstavbách.

Program 1. kola základnej časti Fortuna ligy 2022/2023:
piatok 15. júla: MFK Zemplín Michalovce – MFK Dukla Banská Bystrica (20.30)
sobota 16. júla: AS Trenčín – MŠK Žilina (18.00), FC Spartak Trnava – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (18.00), FK Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan Bratislava (20.30)
nedeľa 17. júla: FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (18.00), MFK Skalica – MFK Ružomberok (18.00)

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk – V piatok sa začína jubilejný 30. ročník najvyššej domácej súťaže, titul obhajuje Slovan Bratislava © SITA Všetky práva vyhradené.