V Argentíne začali trestné stíhanie voči ôsmim osobám, majú na krku obvinenie zo zabitia Maradonu z nedbanlivosti

Futbal Šport

23.6.2022 (Webnoviny.sk) – Argentínsky sudca Orlando Díaz začal na žiadosť prokuratúry trestné stíhanie voči ôsmim členom zdravotníckeho personálu Diega Maradonu, ktorí sú obžalovaní zo zabitia bývalého legendárneho futbalistu z nedbanlivosti. Sú medzi nimi aj neurochirurg Leopoldo Luque a psychiater Agustin Cosachov, súdny proces je naplánovaný na koniec roka 2023 alebo začiatok roka 2024.

Maradona podstúpil operáciu mozgu

Diego Armando Maradona zomrel v súkromnom rezidenčnom komplexe 25. novembra 2020 na infarkt ako šesťdesiatročný. Niekoľko týždňov pred smrťou podstúpil operáciu mozgu, po ktorej bol v domácej starostlivosti, pričom malo dôjsť k vážnym pochybeniam, ktoré viedli k jeho smrti.

Obvineným z možného zabitia bývalého futbalistu Boca Juniors, FC Barcelona či SSC Neapol hrozí v prípade dokázania viny až 25 rokov za mrežami. Všetci, vrátane Maradonovho osobného lekára a psychológa, svoje obvinenia popreli.

Titul majstra sveta v roku 1986

Legenda argentínskeho futbalu hrala na štyroch svetových šampionátoch. So svojou rodnou krajinou Maradona získal aj titul majstra sveta – v roku 1986 v Mexiku. O štyri roky neskôr v Taliansku sa Argentína dostala do finále, v ktorom však prehrala s Nemeckom.

Na šampionáte v Mexiku získal Maradona ocenenie pre najlepšieho hráča turnaja. Okrem toho počas kariéry obdržal množstvo individuálnych trofejí, medzi inými sa dvakrát stal najlepším futbalistom sveta (1986 a 1987).

Viac k témam: obvinenie zo zabitia, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – V Argentíne začali trestné stíhanie voči ôsmim osobám, majú na krku obvinenie zo zabitia Maradonu z nedbanlivosti © SITA Všetky práva vyhradené.