Tréner Hapal mal pozitívny test na koronavírus, Slovensko proti Izraelu povedie Brunegraf

Futbal Šport

13.10.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská futbalová reprezentácia hlási ďalších pozitívnych členov na koronavírus. Sú nimi hlavný tréner Pavel Hapal, šéfka mediálneho oddelenia Monika Jurigová a ďalší štyria členovia realizačného tímu.

Mužstvo povedie Brunegraf

Už predtým mali pozitívne testy na COVID-19 hráči Milan Škriniar a Jaroslav Mihalík a tiež jeden člen realizačného tímu. Informoval o tom portál futbalsfz.sk.

Viac o téme: Koronavírus

„Napriek tomu, že výsledky testovania na prítomnosť koronavírusu mali pri pondelkovom testovaní pozitívne až šiesti členovia realizačného tímu vrátane trénera Pavla Hapala, SFZ oznamuje, že v zápase Ligy národov Slovensko – Izrael povedie mužstvo doterajší asistent Oto Brunegraf. O ďalšom doplnení realizačného tímu bude SFZ informovať v najbližších hodinách,“ napísal oficiálny portál SFZ.

Protokol UEFA Return to play

Všetci nakazení boli podľa protokolu UEFA Return to play izolovaní a v utorok ráno (13. októbra) opustili hotel, v ktorom je počas októbrového zrazu ubytované slovenské národné mužstvo a nastúpili do povinnej desaťdňovej karantény. Rovnako ako predchádzajúci traja pozitívne testovaní, ani oni nemajú žiadne príznaky a cítia sa dobre.

Mužstvo sa ďalej pripravuje na domáci zápas Ligy národov Slovensko – Izrael, ktorý sa odohrá v stredu 14. októbra od 20.45 h v Trnave na štadióne Antona Malatinského. Všetci členovia tímu dodržiavajú všetky hygienické opatrenia tak, ako sú nariadené Úradom verejného zdravotníctva SR, ale aj UEFA.

Spolu už bolo v slovenskom tíme nakazených deväť členov a všetci musia absolvovať povinnú karanténu, ktorá je nariadená Úradom verejného zdravotníctva SR.

Viac k témam: Koronavírus, Liga národov
Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner Hapal mal pozitívny test na koronavírus, Slovensko proti Izraelu povedie Brunegraf © SITA Všetky práva vyhradené.