Tokijská dráha je veľmi rýchla, podľa Bolta by mohli na olympiáde padnúť aj jeho rekordy

Ostatné športy Šport

Fotogaléria: Usain Bolt

27.12.2019 (Webnoviny.sk) – Osemnásobný olympijský víťaz a svetový rekordér v šprintoch Jamajčan Usain Bolt si myslí, že na budúcoročnej olympiáde v Tokiu by mohli padnúť jeho svetové rekordy na 100 (9,58) i 200 metrov (19,19).

Tridsaťtriročný Bolt bol jeden z prvých atlétov, ktorí si nedávno vyskúšali nový povrch na Olympijskom štadióne v Tokiu počas jeho slávnostného otvorenia.

„Stať sa môže všeličo. Uvidíme podľa vývoja v nasledujúcej sezóne. Rozprával som sa s viacerými šprintérmi, ktorí si tiež vyskúšali tokijskú dráhu, a zhodli sme sa, že je veľmi rýchla. Na novom povrchu sa vždy dosahujú rýchle časy,“ uviedol Usain Bolt pre denník Jamaica Star.

Lídrom tohtoročných svetových tabuliek na 100 m je Američan Christian Coleman časom 9,76 sekundy z finále na MS v Dauhe, na dvojstovke je na čele tabuliek Američan Noah Lyles, ktorý v júli v Lausanne dosiahol výkon 19,50 sekundy.

Viac k témam: olympijské hry, svetový rekord
Zdroj: Webnoviny.sk – Tokijská dráha je veľmi rýchla, podľa Bolta by mohli na olympiáde padnúť aj jeho rekordy © SITA Všetky práva vyhradené.