Tatar má už 200 asistencií NHL a tešil sa z triumfu Montrealu, Vegas si zaistil miestenku v play-off (video)

Hokej Šport

22.4.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar sa prezentoval dvoma asistenciami pri stredajšom triumfe Montrealu Canadiens 4:3 na ľade Edmontonu Oilers v zámorskej NHL. Tridsaťročný Tatar si pripísal už 18. a 19. gólovú prihrávku v tomto ročníku, v oboch prípadoch asistoval na gól Joshovi Andersonovi.

Oilers k bodom nepomohol ani Connor McDavid, ktorý si pripísal jeden presný zásah a dve gólové prihrávky. Habs si triumfom upevnili postupovú 4. priečku v tabuľke kanadskej Severnej divízie.

„Myslím si, že na našom výkone z tohto duelu môžeme stavať aj do ďalších stretnutí. Odohrali sme veľmi kvalitný zápas, na tomto úspechu sa podieľal svojou trochou každý hráč,“ komentoval na oficiálnom webe NHL dvojgólový Anderson a vyzdvihol aj výkon brankára Jaka Allen, ktorý si pripísal 22 úspešných zákrokov.

Jedna prihrávka chýba Sekerovi

Tomáš Tatar v stredu zaokrúhlil počas svojich asistencií v kanadsko-americkej profilige na 200. V minulosti sa to podarilo štrnástim Slovákom. Jedna prihrávka k méte 200 asistencií chýba obrancovi Andrejovi Sekerovi z Dallasu Stars.

V historickom rebríčku nahrávačov je medzi rodákmi zo Slovenska najvyššie Stan Mikita s 923 prihrávkami, nasledujú Peter Šťastný (789) a Marián Hossa (609). Tatar na štrnásteho Róbert Švehlu stráca aktuálne 67 asistencií.

Vegas triumfovali doma

Hráči Vegas Golden Knights v stredu triumfovali doma nad San Jose Sharks 5:2 a ako prvý tím profiligy si už si zaistili miestenku v tohtoročnej edícii play-off. Za hostí odohral jubilejným 900. duel bez prerušenia útočník Parick Marleau, ktorý je od pondelka rekordérom NHL v celkovom počte stretnutí.

V pondelok sa odpútal od doterajšieho lídra hodnotenia Gordieho Howa a aktuálne má na svojom konte už 1769 štartov. Spomedzi aktívnych hráčov hrá bez pauzy dlhšie už iba obranca Keith Yandle z Floridy Panthers (913).

Kaprizov prekonal Gáboríkov rekord

Ruský útočník Kirill Kaprizov z Minnesoty Wild nedávno prekonal dvadsaťročný klubový rekord Mariána Gáboríka v počte bodov nováčika profiligy (36, 18+18) a v stredu pokoril aj jeho nováčikovský klubový rekord v počte presných zásahov. Rus sa v stredu jedným presným zásahom podieľal na triumfe Wild nad domácou Arizonou Coyotes 4:1. V tomto ročníku má Kaprizov bilanciu 19+19.

Vedenie NHL v súvislosti s odkladmi zápasov základnej časti rozhodlo o predĺžení dlhodobej sezóny o jeden deň. Profiliga zverejnila termíny dohrávok a zmeny v rozpise súbojov, v Západnej divízii boje o play-off vyvrcholia namiesto 12. až 13. mája.

Viac k témam: hokej, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Tatar má už 200 asistencií NHL a tešil sa z triumfu Montrealu, Vegas si zaistil miestenku v play-off (video) © SITA Všetky práva vyhradené.