Taliansky rýchlik Filippo Ganna má koronavírus, z majstrovstiev Európy sa musel stiahnuť

Cyklistika Šport

6.11.2020 (Webnoviny.sk) – Skvelý taliansky časovkár Filippo Gannakoronavírus a nebude súčasťou zostavy svojej krajiny na blížiacich sa majstrovstvách Európy v dráhovej cyklistike v bulharskom Plovdive (11.- 15. 11.).

Úradujúci majster sveta v časovke musel opustiť tréningový kemp talianskej reprezentácie dráharov v Montichiari a zamieril do domácej izolácie. Taliani tak prišli o jedného z adeptov na cenné kovy.

Necítil sa dobre

Víťaz štyroch etáp vrátane troch časoviek na nedávnom Giro d’Italia bol ešte v utorok testovaný s negatívnym výsledkom, ale už o deň neskôr sa necítil dobre a deň radšej strávil vo svojej hotelovej izbe. Štvrtkový test potom potvrdil pozitivitu na COVID-19.

„Výtery všetkých ostatných členov talianskeho tímu boli negatívne. V testovaní budeme pokračovať až do nedeľňajšieho odchodu na majstrovstvá Európy,“ citovala agentúra ANSA taliansku cyklistickú federáciu Federciclismo, informoval o tom aj špecializovaný web Cyclingnews.

Dvadsaťštyriročný Ganna má za sebou mimoriadne úspešný druhý polrok 2020. Po letnom reštarte sezóny sa v auguste stal talianskym šampiónom v časovke a neskôr si pripísal víťaznú jazdu proti chronometru na etapových pretekoch Tirreno-Adriatico.

Niekoľkonásobný majster sveta

Neskôr v talianskej Imole suverénne ovládol časovku na majstrovstvách sveta a na Giro d’Italia štyrmi víťaznými etapami výrazne pomohol tímu Ineos Grenadiers k triumfu v súťaži družstiev a tímovému kolegovi Taovi Geogheganovi Hartovi k celkovému prvenstvu.

Viac o téme: Koronavírus

Rýchlik na dvoch kolesách Ganna je štvornásobný majster sveta v individuálnych stíhacích pretekoch a z dráhy má aj dva najcennejšie kovy z majstrovstiev Európy – v individuálnej aj tímovej stíhačke. Celkovo má v zbierke z vrcholných podujatí v dráhovej cyklistike 14 medailí (6-5-3).

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Taliansky rýchlik Filippo Ganna má koronavírus, z majstrovstiev Európy sa musel stiahnuť © SITA Všetky práva vyhradené.