Švédsky brankár odohral proti Slovensku životný zápas, odolal aj v nezvyčajnej presilovke (video)

Hokej Šport

28.12.2021 (Webnoviny.sk) – Po víťazstve Švédov nad Slovákmi (3:0) na svetovom šampionáte hokejistov do 20 rokov v Kanade sa najviac skloňuje meno brankára Jespera Wallstedta. Devätnásťročný švédsky hrdina zneškodnil všetkých 48 striel, ktoré na neho smerovali zo slovenských hokejok a keď bol trikrát prekonaný, pomohla mu konštrukcia bránky.

Veľa si z toho zápasu nepamätám. Bol som maximálne sústredený. Miestami som mal pocit, že to všetko plynie veľmi rýchlo a potom zasa príliš pomaly. Po zápase som stiahol štyri či päť fliaš vody,“ uviedol Jesper Wallstedt v rozhovore na webe periodika Aftonbladet.

Čelil nevídanej presilovke Slovákov

Rodák z Västeräsu, ktorý v aktuálnej sezóne odchytal 17 zápasov v tíme Lulea HF v najvyššej švédskej súťaži, sa najviac zapotil v polovici tretej tretiny. Vtedy bol do konca zápasu vylúčený švédsky obranca Leo Lööf a neskôr ho nasledoval aj útočník Elias Stenman.

A keďže slovenský tréner Ivan Feneš stiahol z bránky Šimona Latkóczyho, Švédi museli dokonca čeliť nevídanej slovenskej presilovke šiestich proti trom. Aj s tým si však poradil skvelý brankár vlani draftovaný Minnesotou v NHL z 20. miesta.

Naozaj som nemal čas vnímať všetko, čo sa dialo na ľade. Musel som sa naplno sústrediť na svoj výkon, aby som vystačil s dychom a mohol sa koncentrovať na puk. Emil Andrae mal tuším štyri zablokované strely a všetci hrali veľmi obetavo. Toto víťazstvo s nulou na konte inkasovaných gólov sme si zaslúžili ako tím,“ skonštatoval Wallstedt.

Životný zápas brankára

Najvyššie draftovaný švédsky brankár v histórii potvrdil, že toto bol jeho životný zápas, ale treba sa od neho odraziť k zlepšeným výkonom na turnaji. „Vždy je to lepšie, keď mám veľa práce a predo mnou sa často niečo deje. Áno, bol to jeden z mojich najťažších zápasov, ale to platí pre celé mužstvo. Ukázali sme charakter a hráči predo mnou si zaslúžia rešpekt za všetko, čo odviedli. Verím, že zvýšené sebavedomie po takomto víťazstve nás posunie ďaleko v tomto turnaji,“ pokračoval mladík, ktorý si vlani zahral už aj v play-off SHL

Švédi majú najmä zásluhou skvelého Wallstedta po dvoch zápasoch na MSJ v kanadskej provincii Alberta plný počet bodov, hoci s Rusmi aj Slovákmi prehrali v počte striel na bránku 24-30, resp. 27-48. „Ešte že máme teraz deň voľna, lebo tých 30 striel od Rusov a ďalších 48 od Slovákov moje telo poriadne cíti. Úplne mi došla voda, teším sa na oddych. Čo sa týka NHL, som v kontakte s Minnesotou, sledujú tam moje výkony. Teraz to však pre mňa nie je dôležité. Sústredím sa na majstrovstvá sveta a na klubovej úrovni na Luleu,“ dodal Wallstedt pre Aftonbladet.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta (MS) v hokeji hráčov do 20 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Švédsky brankár odohral proti Slovensku životný zápas, odolal aj v nezvyčajnej presilovke (video) © SITA Všetky práva vyhradené.