Sponzorom FC Barcelona as najnovšie stala platforma Spotify, štadión sa bude volať Spotify Camp Nou

Futbal Šport

16.3.2022 (Webnoviny.sk) – Španielsky futbalový klub FC Barcelona oficiálne potvrdil, že novým hlavným sponzorom klubu sa od budúcej sezóny stane audiostreamovacia platforma Spotify, ktorej názov bude uvedený na dresoch aj v názve štadióna.

Švédska spoločnosť sa stane hlavným sponzorom klubu a jej meno bude najbližšie štyri sezóny figurovať na prednej strane dresov mužského aj ženského prvého tímu.

Spotify bude mať svoje logo aj na tréningových dresoch a zmluva v tomto smere bude podpísaná na tri roky. Nový hlavný sponzor Barcelony získal aj práva na názov štadióna, ktorý od nasledujúcej sezóny ponesie názov Spotify Camp Nou.

Spotify nahradí Rakuten

„Spotify a FC Barcelona budú spolupracovať na vytváraní príležitostí, aby sa náš ikonický dres stal priestorom, ktorý môže oslavovať umelcov z celého sveta. Víziou partnerstva je vytvoriť novú platformu, ktorá pomôže umelcom komunikovať s globálnou komunitou fanúšikov FC Barcelona,“ uviedol klub vo svojom vyhlásení.

Spotify nahradí japonskú online maloobchodnú spoločnosť Rakuten, ktorá klub sponzorovala od roku 2017 a svoju činnosť má ukončiť v závere tejto sezóny.

Nová sponzorská zmluva by mala zmierniť zlú finančnú situáciu, v ktorej sa klub nachádza. Španielske médiá uviedli, že dohoda má hodnotu približne 60 – 70 miliónov eur na jednu sezónu.

Dlhodobá spolupráca

Oznámenie o začiatku dlhodobej spolupráce so Spotify prišlo deň po tom, čo španielska La Liga uviedla, že FC Barcelona zamieri do nasledujúceho prestupového obdobia s veľmi chabými vyhliadkami. Katalánci prešvihli svoj platový strop o 144 miliónov eur. V lete tak môže mať obrovské problémy, ktoré nebude ľahké vyriešiť.

Vinou veľkej platobnej krízy „Blaugranas“ vedenie La Ligy znížilo strop Barcelony najprv v roku 2019 zo 670 miliónov eur na 385 miliónov eur. To však nestačilo a v lete liga zredukovala barcelonský strop na 97 miliónov eur.

Katalánskemu klubu tento krok znemožnil podpísať Argentínčana Lionela Messiho. Na druhej strane Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquéts a Sergi Roberto v klube zostali, ale museli si drasticky znížiť platy.

Viac k témam: La Liga, Sponzor, Streamovacia služba
Zdroj: Webnoviny.sk – Sponzorom FC Barcelona as najnovšie stala platforma Spotify, štadión sa bude volať Spotify Camp Nou © SITA Všetky práva vyhradené.