Spišiaci sa po viac ako dekáde vracajú do Tipos extraligy, vo finále rozdrvili favorizovanú Žilinu

Hokej Šport

17.4.2021 (Webnoviny.sk) – Najvyššia slovenská hokejová súťaž bude mať v sezóne 2021/2022 staronového účastníka. Právo štartu v extralige si totiž vybojovali hokejisti Spišskej Novej Vsi, ktorí sa stali víťazmi Slovenskej hokejovej ligy.

Vo finále play-off si poradili s hráčmi Žiliny, keď sériu vyhrali 4:1 na zápasy. Zverenci trénera Miroslava Mosnára spečatili postup na ľade súpera triumfom 4:3 po samostatných nájazdoch, v dvanástej sérii rozhodol v prospech Spišiakov odchovanec klubu Róbert Džugan.

V Tipos extralige po viac ako dekáde

Spišiaci si právo štartu v najvyššej domácej hokejovej súťaži vybojovali po viac ako dekáde. Naposledy v nej hrali v sezóne 2009/2010. V extralige absolvovali dovedna osem ročníkov, väčšinu z nich ešte v predchádzajúcom miléniu. Päťkrát sa v najvyššej súťaži umiestnili medzi oktetom najlepších, ich maximom sú siedme priečky z ročníkov 1993/1994 a 1996/1997.

Spišská Nová Ves obsadila v základnej časti SHL až tretiu priečku, keď za suverénnou Žilinou zaostala o 25 bodov. Druhá pozícia patrila Martinu. Na ceste za postupom Spišiaci v play-off vyradili Levice (4:0 na zápasy), Martin (4:2) a napokon aj Žilinu (4:1). Tím spod Dubňa pred finálovou prehrou v play-off vyradil Považskú Bystricu (4:0) aj Dubnicu nad Váhom (4:0).

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Spišiaci vyhrali zaslúžene

Už po štvrtom finálovom súboji na ľade Spišskej Novej Vsi, v ktorom domáci Spišiaci získali prvý postupový „mečbal“, skúsený kormidelník Žilinčanov Dušan Gregor kritizoval nasadenie svojich zverencov.

„Na strane súpera bola väčšia vôľa a väčšie srdiečko. Nám chýbalo potrebné odhodlanie a takto sa vo finále nehrá. Spišiaci vyhrali jednoznačne zaslúžene. Nám chýbalo práve to srdiečko, ktoré do toho domáci vložili. Náš tím ukázal počas sezóny veľkú kvalitu a vo finálovej sérii mi to chýba,“ komentoval Gegor podľa webu HockeySlovakia.sk.

Viac k témam: SHL Slovenská hokejová liga, Tipos extraliga
Zdroj: Webnoviny.sk – Spišiaci sa po viac ako dekáde vracajú do Tipos extraligy, vo finále rozdrvili favorizovanú Žilinu © SITA Všetky práva vyhradené.