Sparta Praha pyká za rasizmus fanúšikov, zápas v Európskej lige odohrá pred prázdnymi tribúnami

Futbal Šport

17.8.2021 (Webnoviny.sk) – Európska futbalová únia (UEFA) potrestala český klub Sparta Praha povinnosťou odohrať najbližší duel v pohárovej Európe bez divákov. Dôvodom je rasizmus zo strany priaznivcov pražského mužstva počas domáceho duelu 3. kvalifikačného kola Ligy majstrov 2021/2022 proti francúzskemu tímu AS Monaco, v ktorom 3. augusta zvíťazili Francúzi 2:0.

Vinníkom zakázali vstup na štadión

Pražskí fanúšikovia smerom k stredopoliarovi súpera tmavej farby pleti Aurélienovi Tchouaménimu vyslali „opičie“ pazvuky po tom, ako v prvom polčase strelil prvý gól monackého mužstva, to isté sa opakovalo aj po skončení zápasu v Prahe.

Kouč hostí Niko Kovač po súboj zhodnotil, že správaním hľadiska je znechutený. Vedenie Sparty sa rozhodlo voči trestu od UEFA neodvolať a informovalo, že osoby zodpovedné za incident sa im už podarilo identifikovať a zakázať im vstup na súboje klubu.

Rasizmus nechýba ani v domácej lige

V blízkej dobe im bude po ukončení všetkých nevyhnutných krokov porušený zákaz vstupu na všetky stretnutia Sparty, klub zároveň podáva trestné oznámenie,“ oznámilo vedenie Sparty ešte pred odvetou vo Francúzsku, v ktorej domáci triumfovali 3:1. Fanúšikovia Sparty sa podobným správaním neprezentovali premiérovo, svojmu klubu už v minulosti spôsobili aj v pohárovej Európy škody v podobe pokút či uzavretia štadióna. A rasizmus v ich podaní „nechýba“ ani v dueloch českej ligy.

Trest si Sparta odpyká v prvom súboji skupinovej časti Európskej ligy 2021/2022, do ktorej sa Pražania „presunuli“ vypadnutím s Monačanmi. Meno súpera v tomto zápase ešte Sparta nepozná.

Viac k témam: Európska liga, rasizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Sparta Praha pyká za rasizmus fanúšikov, zápas v Európskej lige odohrá pred prázdnymi tribúnami © SITA Všetky práva vyhradené.