Španielsky veľkoklub FC Barcelona venoval regionálnej vláde tridsaťtisíc ochranných masiek

Futbal Šport

28.3.2020 (Webnoviny.sk) – Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona daroval 30-tisíc ochranných masiek pre regionálnu vládu v Katalánsku ako súčasť pomoci boja proti pandémii koronavírusu. Španielsko je jednou z najviac zasiahnutých krajín ochorením COVID-19, v krajine sa to týka najmä okolia Madridu a Barcelony.

Masky vyrobené v Číne dostal klub od svojho partnera, ktorým je poisťovacia spoločnosť. Distribúciu uvedenej ochrany tváre na patričné miesta zabezpečí práve katalánska vláda.

Viac o téme: Koronavírus

„Spolu s klubovou nadáciou robíme všetko možné, aby sme pomohli v boji s touto krízou, na lokálnej aj medzinárodnej úrovni,“ uviedli predstavitelia FC Barcelona.

„Ponúkli sme lokálnym zdravotníckym autoritám pomocnú ruku, aby sme im pomohli v prevencii, dodržiavaniu pokynov, odporúčaní a príkazov potrebných v boji proti šíreniu vírusu. Cieľom je čo najviac zmierniť jeho účinky,“ prezradil FC Barcelona prostredníctvom tlačovej správy.

Aby klub aspoň znížil ekonomické straty počas prerušenia La Ligy či Ligy majstrov, s hráčmi sa dohodol na krátení výplat.

V celom Španielsku už pozitívne testovali na ochorenie COVID-19 viac ako 72-tisíc osôb a už viac ako 5600 z nich chorobe podľahlo.

Viac k témam: Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Španielsku, La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Španielsky veľkoklub FC Barcelona venoval regionálnej vláde tridsaťtisíc ochranných masiek © SITA Všetky práva vyhradené.