Slovensko by malo mať počas olympiády v Japonsku zastúpenie v každej z disciplín vo vodnom slalome

Šport Vodný slalom

20.3.2020 (Webnoviny.sk) – Ak sa olympijské hry v japonskom Tokiu uskutočnia v pôvodnom termíne, Slovensko by vo vodnom slalome malo mať zastúpenie v každej zo štyroch disciplín. Už v jeseni 2019 slovenskí reprezentanti vyjazdili pre krajinu olympijskú miestenku v kajaku mužov a žien aj v mužskom kanoe.

Medzi kanoistkami bola v hre šanca dostať sa pod päť kruhov na májových majstrovstvách Európy v Londýne, tie však kvôli pandémii koronavírusu zrušili.

Miestenka pre Slovensko

„Medzinárodná kanoistická federácia (ICF) využije na alokáciu zvyšných miesteniek rebríček. V tomto momente by Slovensko malo získať miestenku aj medzi kanoistkami. Potvrdiť to však musí ICF a až potom si budeme istý, že miestenku máme,“ informoval člen prezídia Slovenskej kanoistiky Róbert Orokocký, ktorý je tiež trénerom a životným partnerom reprezentantky Jany Dukátovej.

Problémy sa však pre Slovenskú kanoistiku nekončia. Bude totiž potrebné rozhodnúť, kto bude Slovensko zastupovať na OH. V internej kvalifikácii už získal istotu kajakár Jakub Griger, no v ďalších troch disciplínach je boj na národnej úrovni stále otvorení. Definitíva mala padnú práve na ME v Londýne.

Nepočítali s pandémiou

„Žiadne nominačné kritéria nepočítali s pandemickou situáciou. Momentálne by bolo predčasné nastavovať akékoľvek kritéria. Preto sa Slovenská kanoistika rozhodla počkať až na finálnu informáciu Medzinárodného olympijského výboru (MOV) o usporiadaní alebo zrušení OH 2020. Ak sa olympiáda bude konať, okamžite budeme reagovať a pripravíme v danej situácii pre našich športovcov tie najlepšie kritéria,“ ozrejmil R. Orokocký.

Olympijské hry v japonskom Tokiu by sa podľa pôvodného plánu mali konať od 24. júla do 9. augusta.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, Majstrovstvá Európy vo vodnom slalome
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko by malo mať počas olympiády v Japonsku zastúpenie v každej z disciplín vo vodnom slalome © SITA Všetky práva vyhradené.