Slovenskí hokejisti sa o olympiádu v Pekingu pobijú s Bieloruskom, Rakúskom a Poľskom

Hokej Šport

9.2.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia sa v augustovej kvalifikácii o postup na ZOH 2022 v Pekingu v domácom prostredí okrem Bieloruska a Rakúska stretne aj s Poľskom.

Rozhodli o tom zápasy 3. kola kvalifikácie, kde v Jeseniciach potvrdili úlohu favorita domáci Slovinci, v britskom Nottinghame uspeli reprezentanti Maďarska a v kazašskom Nur-Sultane triumfovali spomenutí Poliaci.

Už v predstihu bolo známe, že do „slovenskej“ kvalifikačnej skupiny pribudne najnižšie umiestnený tím z rebríčka IIHF z 3. kola kvalifikácie. Z postupujúcich sú momentálne v renkingu najvyššie Slovinci (18.) pred Maďarmi (21.) a Poliakmi (22.).

Dejisko augustovej olympijskej kvalifikácie na Slovensku zatiaľ nie je známe. Bude ním buď Bratislava alebo Košice. „Proces výberu stále prebieha,“ informoval pred niekoľkými dňami agentúru SITA hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Peter Jánošík.

Košice ponúkajú na uskutočnenie turnaja Steel Arénu, Bratislava zase Zimný štadión Ondreja Nepelu. V oboch halách sa v máji 2019 konali hokejové majstrovstvá sveta a Slováci odohrali všetky svoje súboje na východe republiky.

Záverečná kvalifikácia o postup na ZOH 2022

27. – 30. augusta 2020

D-skupina (organizátor: Slovensko): Slovensko, Bielorusko, Rakúsko, Poľsko
E-skupina (organizátor: Lotyšsko): Lotyšsko, Francúzsko, Taliansko, Maďarsko
F-skupina (organizátor: Nórsko): Nórsko, Dánsko, Kórejská republika, Slovinsko

Viac k témam: ZOH Zimné olympijské hry 2022 Peking
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hokejisti sa o olympiádu v Pekingu pobijú s Bieloruskom, Rakúskom a Poľskom © SITA Všetky práva vyhradené.