Slovenskí hokejisti do 20 rokov ostávajú v karanténe, počet nakazených koronavírusom poklesol

Hokej Šport

7.8.2020 (Webnoviny.sk) – V tíme slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov testy odhalili spolu tri osoby s ochorením COVID-19, podľa správy Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) však tento počet klesol na dve osoby.

Nakazili sa v Brne

Podľa najnovších informácii mal jeden nakazený člen reprezentácie po opätovnom testovaní už výsledok testu negatívny,“ uvádza sa na webe HockeySlovakia.sk.

Členovia slovenskej „dvadsiatky“ sa pravdepodobne nakazili koronavírusom v Brne, kde v druhej polovici júla odohrali tri prípravné zápasy proti domácim rovesníkom a vo všetkých prehrali (2:6, 0:4 a 1:3). Iba deň po poslednom súboji česká strana potvrdila výskyt ochorenia COVID-19 u troch hráčov svojho tímu, v závere minulého týždňa ich bol už dvojciferný počet.

Celý tím ostáva v karanténe

Slovenský tím bezprostredne po správe o nákaze u súpera putoval do izolácie a zostáva v nej naďalej. Prvý pozitívny test mal člen slovenského výberu už počas minulého týždňa, v utorok SZĽH potvrdil druhú osobu s koronavírusom a vo štvrtok tretiu. Mená ani pozície nakazených zväz nešpecifikoval.

Stále platí, že celý tím zostáva v domácej karanténe. Každý, kto bol doteraz testovaný s negatívnym výsledkom, bude musieť v najbližších dňoch absolvovať kontrolný test. Ak aj ten bude negatívny, hráč alebo člen realizačného tímu bude môcť karanténu ukončiť. Dvaja členovia tímu s pozitívnym výsledkom musia postupovať v zmysle pokynov príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva,“ informuje zväz.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hokejisti do 20 rokov ostávajú v karanténe, počet nakazených koronavírusom poklesol © SITA Všetky práva vyhradené.